Българският национален отбор по футбол записа поредната си загуба в европейските квалификации, след като загуби с 0:3 като гост на Хърватия.

Домакините вкараха по едно попадение в началото и края на първото полувреме чрез Иван Перишич още в 90-ата секунда и Иван Ракитич в 43-ата минута, с което решиха мача, а десет минути преди края на срещата Никола Калинич оформи крайния резултат.

В последните секунди нападателят на домакините Дуйе Чоп получи директен червен картон и остави съотборниците си с човек по-малко, но това не се отрази на развоя на мача, който вече просто се доиграваше.

Двубоят на стадион "Максимир" се игра пред празни трибуни заради наказание на хърватите. Те все още не са сигурни участници на европейското, тъй като имат 17 точки, с две по-малко от Норвегия и с четири по-малко от Италия, която по-рано днес подпечата визата си за Франция с победа с 3:1 над Азербайджан.

В последните мачове от групата Италия посреща Норвегия, Хърватия гостува на Малта, а България е домакин на азерите в пореден мач без значение.

Двубоят започна по кошмарен начин за българите, след като Иван Перишич откри още в 90-ата секунда. Крилото на "Интер" излезе зад защитата и прати топката между краката на Божидар Митрев.

Последваха порпуски на Ракитич и Калинич, а в 17-ата минута гол на Вида с глава бе отменен заради засада. В 25-ата минута Георги Терзиев пък за малко да си вкара комичен автогол, след като с всичка сила прати топката в дясната греда на собствената си врата.

В 43-ата минута отлична атака между Ракитич и Калинич завърши с втори гол. Звездата на "Барселона" проби отляво, направи двойно подаване с нападателя на "Фиорентина", който го изведе с пета и остави не перфектна позиция.

На почивката Георги Миланов и Иво Иванов замениха Георги Терзиев и Тодор Неделев, но това не доведе до съществени промени в играта на българите. Най-доброто положение, до което стигнаха те бе в 51-ата минута, но Ивелин Попов отправи слаб удар и пропусна да намали. 

Десет минути преди края на редовното време Калинич сложи точка на спора, увенчавайки добрата си игра с гол във вратата на България. 

Дневник