Албания и Румъния се класираха за европейското първенство по футбол догодина във Франция.

Албанците надиграха Армения с 3:0 като гости и за първи път в историята спечелиха квота за голямо първенство.

Албания можеше да си гарантира участие на еврофиналите още преди три дни, но тогава загуби у дома от Сърбия с 0:2 и се нуждаеше от задължителна победа в Ереван. Албанците успяха да извоюват успеха по категоричен начин и завършиха на второто място в група I.

Автогол на Камо Ховханисян и попадения на Берат Шимшити и резервата Армандо Садику донесоха скъпоценните три точки за Албания.

В другия мач от групата Португалия се наложи над Сърбия с 2:1 като гост. Срещата беше без значение за крайното класиране, като португалците отдавна си бяха осигурили първото място в групата, а сърбите нямаха шансове за нещо повече от четвърто място.

Нани и Жоао Моутиньо се разписаха за Португалия, а Зоран Тошич бе точен за домакините. Сърбия завърши мача с девет души след червени картони в последните минути на Александър Коларов и Неманя Матич.

Трети в групата завърши тимът на Дания, който ще играе на бараж.

Румъния се класира на Евро 2016 след очаквана победа с 3:0 като гост на аутсайдера Фарьорски острови.
Два гола през първото полувреме на Константин Будеску и точно попадение на Александру Максим в 83-ата минута донесоха победата на Румъния, с която тимът завърши на второ място.

Победител в групата стана Северна Ирландия, който в протоколен мач завърши 1:1 с Финландия. Трети в група F остана тимът на Унгария, който загуби от последния Гърция с 3:4 в Атина, но въпреки това ще участва на баражите.  

Дневник