Селекционерът Пламен Константинов коментира, че националният отбор по волейбол играе на върха на възможностите си и всеки следващ успех на европейското първенство ще бъде "надскачане" на реалното ниво.

Той отново разкритикува поведението на Германия в мач срещу Холандия от втория ден на груповата фаза, като като го определи като "антиреклама за волейбола".

"Аз вярвам, че в такива мачове състезателите растат. Някои нямат нужда, няма накъде. Те са достатъчно нависоко, но по-млади момчета израстват в такива мачове. Няма съмнение, че това са важни и полезни мачове. Дали ще надскочат себе си... Ако спечелим мача в сряда, ще надскочим реално себе си", заяви той в интервю за радио "Дарик".

Константинов отхвърли възможността да си избира противник, въпреки че е имало вариант да изпрати Германия в потока на Полша с две поредни загуби в последните два мача. Вместо това България изигра две петгеймови срещи, спечели групата и очаква германците като вероятен съперник на четвъртфиналите.

"Не можем да си избираме противник. Можеше да върнем номера на следващия ден, както Германия загуби демонстративно от Холандия, ние да загубим от Чехия. Тогава Германия трябваше да победи, за да остане в играта. Да загубим и от Холандия и след това да останем трети, а Германия на второ място и ги пращахме на Полша", добави той.

"Всеки има право да направи своята сметка, но трябва да има граница. Тази граница в мача между Холандия и Германия беше прескочена. Разбирам да пуснеш втория си състав и той да загуби мача, но не разбирам, когато сменяш позициите на играчите си. Това е антиреклама за спорта ни и е недопустимо за такъв форум", каза Константинов.

"Резултатът рано или късно идва, когато един отбор играе, както (прави) нашият", заключи той.

Дневник