Мачът, с който Албания се класира за първи път в историята си на голям футболен форум, може да е уговорен, твърди местното издание opozita.com.

Според медиата, местната федерация е платила 2 млн. евро, за да подсигури успеха, с който си гарантира участие на европейското първенство във Франция.

Парите са били разпределени между четирима играчи - вратарят и трима от защитниците на арменците са получили по 500 хил. евро, твърди изданието, позовавайки се на източници от букмейкърските среди.

Самите букмейкъри, предимно в Азия, първо драстично намалиха коефициентите за победа на Албания, а впоследствие дори спряха да приемат залози за този сблъсък. В крайна сметка балканците спечелиха с 3:0 и си осигуриха директна квота за Евро 2016.

Въпреки тези слухове, албанските футболисти бяха посрещнати като герои в родината си. Да ги посрещне лично на летището дойде премиерът Еди Рама, а после ги прие и в кабинета си. Президентът Буяр Нишани също ги прие в офиса си, за да им връчи най-високото гражданско отличие в страната за специални заслуги.

Дневник