Националният отбор на Испания по футбол, макар и индиректно, класира колегите си от Унгария на европейското първенство по футбол във Франция догодина.

Иберийците победиха Украйна с 1:0 като гост и така унгарците останаха най-добрия трети отбор в квалификациите, което им гарантира виза за финалите.

Останалите трети отбори в групите, сред които и Украйна, ще трябва да играят плейофи помежду си, за да определят кой ще стигне до Евро 2016.

Испания излезе срещу Украйна в доста експериментален състав, но въпреки това спечели с гол на защитника Марио Гаспар в 22-ата минута. Много силен мач за гостите направи вратарят Давид де Хеа, който отказа домакините с брилянтните си намеси.

Украйна трябва да се примири с третото място в крайното класиране и ще търси класиране в баражите, докато второто място зае Словакия, която во последния си мач очаквано победи Люксембург с 4:2 като гост.

Междувременно Англия завърши перфектния си квалификационен цикъл с десета поредна победа, която ги прави единственият тим с пълен актив от точки в Европа.

В последния си мач островитяните победиха без особени проблеми Литва с 3:0 като гост. Рос Баркли откри резултата в 29-ата минута, малко след това вратарят на домакините Гедриус Арлаускис си вкара автогол, а след почивката се разписа и Алекс Окслейд-Чембърлейн за крайния резултат.

Успехът означаваше, че англичаните завършват 13-и пореден квалификационен мач на чужд терен без загуба.

Дневник