Титулярният либеро на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров не взе участие в днешната тренировка и все още не е ясно дали ще може да вземе участие в утрешния четвъртфинал на Евроволей 2015.

33-годишният състезател получи мускулно разтежение при драматичната победа над Холандия в неделя и беше сменен принудително. Прегледите показаха, че няма разкъсване и той ще се възстанови скоро, но все пак има нужда от почивка.

Селекционерът Пламен Константинов и лекарският щаб ще вземат решение дали да го използват утре в часовете преди двубоя, който ще е срещу Германия или Белгия от 20.45 часа в зала "Арена Армеец".

Ако Салпаров не успее да се възстанови, за да стартира като либеро, има голяма вероятност той да бъде в състава като полеви играч и да се включва при посрещане. Причината е, че отборът е отлично сработен с него и той има много важна роля в изработените механизми в играта на посрещане.

В същото време разпределителят Андрей Жеков се включи в днешното занимание в "Арена Армеец" и вероятно ще може да бъде използван. От началото на първенството той игра за кратко в третия гейм на мача с Чехия, но почувства болки в глезена.

Централният блокировач Николай Николов, който има разтежение под мишницата, също обаче до последно ще е под въпрос.

dnevnik.bg