Дани Блинд ще остане начело на Холандия и в квалификациите за световно първенство по футбол, в които "лалетата" са в една група с България.

"Блинд ще запази поста на национален селекционер. Започнахме един дълъг процес заедно, а в неговото начало се обърка абсолютно всичко, което можеше да се обърка", заяви Берт ван Оствен, директор в Холандската футболна федерация.

"Мачът с чехите е показателен за целия квалификационен цикъл, а ние от KNVB поемаме вината за това. Нека Блинд продължи да изгражда отбор за бъдещето. Той залага на млади момчета и трябва да продължи да прави същото, за да развиваме националния отбор. Ще го правим заедно", добави той.

Самият Блинд също поиска да остане да работи с националния отбор, който не се класира на еврофинали за първи път от 1984 г.

"Искам да остана начело на националния отбор. Трябва да анализираме грешките през целия квалификационен цикъл и да погледнем към бъдещето. Явно не съм в националния отбор в най-подходящия момент, но си върша работата съвестно", коментира той.

"Разочаровани сме и трябва да променим доста неща, това е ясно на всички. Но на нас ни липсват между 12 и 15 футболисти поради контузии, което прави всеки мач по-труден от нормалното", добави Блинд.

Холандия остана на четвърто място в първа група след загуба с 2:3 като домакин в последния си мач от Чехия.

"Много неща са сбъркани. Първите минути на мача играхме доста силно, но всяка наша грешка беше наказана и нямаше какво повече да направим. Сега вече всичко свърши", заяви полузащитникът Уесли Снайдер.

"Аз съм сигурен, че Блинд трябва да запази поста си, защото провалът в квалификациите не е негов личен, а колективен. Класирането зависеше от нас, футболистите, а ние не направихме достатъчно", добави той.

dnevnik.bg