Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо няма намерение да напуска настоящия си клуб. Португалският нападател иска да прекрати кариерата си на "Сантиаго Бернабеу", а амбицията му е да играе най-малко до 35 години.

"Искам да печеля още. Все още се чувствам добре, чувствам се млад. Сега съм на 30. Искам да играя още пет-шест години и през тези години искам да се справям добре и да опитам да запазя нивото си от последните няколко сезона", каза Роналдо в интервю за "Марка".

Трикратният носител на "Златната топка" и четирикратен носител на "Златната обувка" многократно беше свързван с бившия му тим "Манчестър юнайтед" и с "Пари сен жермен", но самият той заяви, че се чувства щастлив в Мадрид.

"Искам да продължавам да печеля и да играя за най-добрия клуб в света. Имам договор с "Реал" за още три години. Много пъти  съм казвал, че моята мечта е да завърша кариерата си в "Реал" (Мадрид), защото се чувствам добре, чувствам се полезен и искам да продължа", допълни той.

30-годишният Роналдо вчера получи четвъртата си "Златна обувка" за голмайстор №1 в Европа. Миналия сезон той вкара 48  гола в 35-те си мача в Примера дивисион. През този сезон има десет гола в девет двубоя във всички турнири, а общо с екипа на "Реал" се е разписвал 323 пъти в 309 срещи.

Португалският национал заяви, че още с пристигането си от "Манчестър юнайтед" на "Сантиаго Бернабеу" е трябвало да мисли за големи постижения, защото "Реал" е най-големият клуб в целия свят".

"Винаги искам още. Искам пета обувка, после шеста... Искам да спечелим първенството, Шампионската лига, Купата на краля. "Реал" винаги трябва да печели и тази година няма да е по-различно", допълни Роналдо.

Той е първият футболист в историята, който печели четири пъти "Златната обувка". "Искам да благодаря на моите съотборници, защото без тях нямаше да имам никакъв шанс да спечеля тази награда. Също така искам да благодаря на физиотерапевтите. Те ми помагат да остана силен физически през целия сезон и работят много добре за мен и за "Реал", каза още Роналдо.

"Има много страхотни нападатели в Европа - Рууни, Агуеро, Левандовски, Неймар, Карим Бензема, Луис Суарес. Това са големи футболисти и за мен е привилегия в тази конкуренция да спечеля четири пъти "Златната обувка". Аз обаче искам да продължа да я печеля", завърши той.

 

dnevnik.bg