Българският национален отбор по волейбол се класира за полуфиналите на европейското първенство, след като изигра брилянтен мач и отнесе Германия с 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) в зала "Арена Армеец".

Играчите на Пламен Константинов напълно заслужиха победата си и натриха носовете на германците, които сами си избраха да играят срещу тях. За място на финала "лъвовете" ще спорят с Франция, която по-рано днес победи с 3:1 Сърбия.

Българите започнаха спокойно мача, преди да заработи най-силното им оръжие в този мач - блокадата, която донесе девет точки на тима само в първия гейм, който приключи сравнително бързо при 25:19.

Във втория гейм българите продължиха да диктуват случващото се на игрището, а германците успяха да поведат само при второто техническо прекъсване. Ключова за успеха бе страхотната игра на капитана Владимир Николов, който бе на практика безгрешен. Играта в защита на българите отново се оказаха решаваща за крайното 25:23 в частта.

Третият гейм логично бе най-нервен и за двата тима, но грешките на германците натежаха повече, а българите не позволиха да се стигне до обрат. 

dnevnik.bg