„Днес човекът е Ники Пенчев”, това заяви селекционерът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов, предаде репортер на БГНЕС.

„Мисля, че днес човекът е Ники Пенчев. За него игра целият отбор и той успя да превъзмогне това, което се случи в семейството му и да изиграе този мач. Той е мъжът днес”, каза Константинов. В навечерието на четвъртфинала с Германия бащата на Пенчев почина, но въпреки загубата той намери сили да застане на игрището.

С феноменална игра България победи Германия и се класира на полуфинал, където ще се изправи срещу Франция. „Не искам да отличавам само един състезател, защото всеки си върши задачите в колектива. Мога да отлича отбора. Не се повтори първия мач с Германия, но днешната среща потвърди, че тактиката ни не е била случайна. Вече идват много силни отбори. От тази фаза нямаше слаби тимове, който подценяваше си плаща цената, както се случи днес в първия мач. Важно е да не ни обхваща еуфорията. Казах и на момчетата преди мача, че такива мачове се играят с горещо сърце и студена глава, а това е най-трудното нещо. Отборът играе, както аз искам. Не е нужно да разчитаме само на едни и същи състезатели. Независимо от всичко, съжалявам за някои момчета, които заради травми пропускат Европейското първенство, но те са с нас, защото са давали и ще дават на националния отбор. Всеки от тях е помогнал за израстването на този отбор, така че те са с нас, поне мислено”, коментира Константинов.

„За Франция ще ни трябва съвсем друг игрови стил. Дали ще успеем да го наложим, е друг въпрос. Вече нямам скрити козове. Каквото имаше скрито, вече го извадихме и не мисля, че на тази фаза ще има толкова много изненади. Надявам се Николов да е на полуфинала”, каза още селекционерът. /БГНЕС