Феновете на "Байерн" (Мюнхен) планират протест при гостуването на "Арсенал" в Шампионската лига на 20 октомври. Те ще изразят недоволството си от скъпите билети за гостуващите привърженици на "Емиратс".

Пропуските за публиката от Германия струват 64 паунда (87 евро). От международния фенклуб на "Байерн" обявиха, че няма да гледат първите пет минути на двубоя и ще влязат на стадиона чак след изтичането им. В съобщението си във "Фейсбук" фенклубът заяви, че с таксите и пощенските разходи цената на билетите може да надхвърли 100 евро. В същото време най-евтините сезонни билети на "Алианц Арена" струват 190 евро.

Говорител на "Арсенал" потвърди, че феновете на баварците няма да бъдат възпрепятствани да изразят своето мнение. "Ние обаче бихме искали да подчертаем, че 50% от нашите билети през целия сезон струват 40 или по-малко паунда. Също така бихме искали да подчертаем, че германският футбол получава значително финансиране от правителството, което не е така в Англия", каза говорителят.

По-рано този месец асоциацията на футболните привърженици в Англия организира координиран протест срещу всичките 20-те клуба във Висшата лига и още десет от Чемпиъншип с призив да бъде въведен таван от 20 долара на билетите за гостуващите агитки. 

Дневник