Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо се изказа остро срещу Футболната асоциация на Англия (ФА), след като беше глобен с 50 хиляди паунда и наказан условно да не ръководи тима си в един мач заради коментари по адрес на реферите. Тази санкция ще влезе в сила при ново провинение в следващите 12 месеца.

Португалецът определи санкцията като "позорна". "А възможността да получа забрана да водя отбора си един мач е направо изумителна. Щастлив съм, че поне не ми сложиха електронна гривна", заяви мениджърът на сините.

Моуриньо добави, че ФА има двоен стандарт, защото за същите провинения мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер не получава наказания.

Португалският специалист беше наказан, защото след загубата от "Саутхмептън" заяви, че реферите се страхуват да отсъждат в полза на "Челси".

Венгер пък не беше санкциониран, когато след победата над сините с 2:0 каза, че главният съдия Майк Дийн е бил "слаб" и "наивен". Освен това французинът не получи наказание, когато блъсна Моуриньо в треньорската зона.

"Можем да блъскаш хората в техническата зона - няма проблем. Слаб и наивен - може. Знам, че не съм англичанин. Знам, че английският ми е толкова добър, колкото да работя в тази страна. Но разликата между "слаб и наивен" и "уплашен" да е 50 000 паунда глоба и един мач наказание?"

Дневник