Макар че гласуваха доверие на Мишел Платини, представителите на футболните федерации в Европа ще обсъждат другата седмици вариант за нов кандидат на УЕФА за предстоящите избори за президент на ФИФА, съобщи Ройтерс.

Вчера на извънреден изпълком на УЕФА всички 54-страни членки изразиха пълна подкрепа за Платини, за да може да изчисти името си от скандала за получаването на 2 милиона швейцарски франка през 2011 г.

Но другата седмица ще бъдат обсъдени и други кандидати, ако дотогава няма решение на Арбитражния спортен съд по казуса с французина.

"Единодушно решихме да подкрепим Платини, но също така другата седмица ще обсъдим дали да не издигнем друг кандидат на изборите във ФИФА", съобщи анонимен източник, цитиран от "Ройтерс".

Споменават се няколко имена като алтернатива на Платини, като едно от тях е на президента на Холандската футболна федерация Михаел ван Прааг.

Крайният срок за подаване на кандидатури за президент на ФИФА е 26 октомври, като досега единствен принц Али е регистриран официално. Изборите са на 26 февруари.

dnevnik.bg