Градските съперници от Манчестър - "Сити" и "Юнайтед" продължиха преследването си на върха в класирането, след като записаха убедителни победи в поредния кръг на Висшата лига.

"Гражданите" все пак продължават да са на първо място в подреждането с 21 точки, докато "Юнайтед" остана с две по-малко. Третият "Арсенал" може да изпревари "червените дяволи", ако по-късно днес победи "Уотфорд" като гост.

"Сити" постигна успех с 5:1 над новака "Борнемут" у дома, като през целия мач не остави съмнение кой е по-класният от двата тима. "Гражданите" решиха всичко в мача още до почивката, когато вече бяха вкарали четири попадения.

С основна заслуга за успеха на тима бяха Рахийм Стърлинг, който направи хеттрик с голове в 7-ата, 29-ата и 45-ата минута, и Вилфред Бони, който добави две попадения в 11-ата и 89-ата. За гостите пък почетноно попадение вкара Глен Мъри в 22-ата минута.

Успехът на "Юнайтед" бе не по-малко впечатляващ, след като футболистите на Луис ван Га се наложиха с 3:0 срещу един от най-добрите домакини в Англия - "Евертън". Морган Шнайдерлин откри резултата в 18-ата минута с първия си гол за "червените дяволи". Само четири след това Андер Ерера удвои, а Уейн Рууни направи победата на гостите още по-убедителна в 62-ата минута.

"Челси" надигна глава, след като записа първата си победа от три кръга, налагайки се с 2:0 над "Астън вила" у дома. Головете за успеха вкараха Диего Коща в 34-ата минута и Алън Хътън, който си заби автогол малко след началото на втората част.

Въпреки резултата, сините от Лондон отново не впечатлиха с играта си, но все пак със спечелените точки се изкачиха с пет позиции в класирането и вече са на 11-о място. Поражението на "Вила" пък ги остави в зоната на изпадащите - на 17-о място с едва четири точки.

Дневник