Българският национален отбор по волейбол изпусна възможността да играе финал на европейското първенство в София, след като допусна обрат от 0:2 до 3:2 (25:18, 25:22, 24:26, 21:25, 12:15) във втория полуфинал пред 12 500 зрители в зала "Арена Армеец".

Момчетата на Палмен Константинов докосваха финала след перфектни първи два гейма и постоянно силна игра в целия мач, но актуалните победители в Световната лига показаха повече опит в трудните моменти. А освен това има помогна и самочувствието, натрупано от успехите през годината.

Българите можеха да спечелят и тайбрека, след като поведоха с 4:1, но французите направиха обрат.

Антонин Рузие е героят на мача за "петлите", след като нищо друго в играта им не вървеше. Българските национали извадиха от равновесие Ервин Нгапет, но Рузие направи феноменален мач и изнесе победата на Франция на гърба си.

Невероятно силен мач направи и Тодор Алексиев, който влезе в ролята на лидер в атака при по-колебливата игра на Владимир Николов в атака и неустойчивото посрещане на Николай Пенчев. Блокада също помогна много в първите два гейма, но се оказа недостатъчна за крайния успех.

България е печелила четири пъти бронзови медали на европейско първенство, за последен път през 2009 г. В двубоя за третото място утре националите ни ще срещнат Италия.

Дневник