"Барселона" записа убедителна победа с 5:2 срещу "Райо валекано" в мач от осмия кръг на Примера дивисион, който се игра на "Камп Ноу".

В отсъствието на контузената звезда на каталунците Лионел Меси, в светлината на прожекторите попадна Неймар, който вкара четири от головете на своя тим.

Шампионите напълно надиграха съперника си, а щурмът на вратата на гостите започна още в първите минути на двубоя, когато сериозни пропуски направиха Иван Ракитич и Луис Суарес. Въпреки това, "Райо" изненадващо поведе в резултата в 14-ата минута, когато Бебе центрира остро в наказателното поле, където защитата на домакините не бе подредена добре и Хави Гера засече топката отблизо.

Съдията Монтеро подмина доста спорна ситуация в 17-та минута, когато Неймар бе задържан за фланелката на границата на наказателното поле на гостите и излизаше сам срещу вратаря Тоньо. Арбитърът все пак свири дузпа за каталунците в 21-та минута, когато Диего Йоренте фаулира Неймар, който след това вкара сам наказателния удар.

Неймар вкара нов гол в 24-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада на Суарес, който не докосна топката, но арбитрите прецениха, че уругваецът е повлиял на ситуацията. Неймар спечели и реализира втора дузпа в 32-та минута, когато прокара топката между краката на Начо, който впоследствие го фулира.

Съдията Монтеро подмина ново нарушение срещу Неймар в наказателното поле в 42-ата минута, когато защитник на гостите влезе грубо с бутоните напред в десния му глезен.

"Барселона" отбеляза трети гол в 69-та минута, когато Луис Суарес стреля от границата на наказателното поле, а Тоньо спаси удара му, но при добавката Неймар не пропусна за 3:1. Само минута по-късно каталунците решиха изхода на мача, когато при бърза контраатака Суарес излезе сам срещу Тоньо, но вместо да стреля пусна към Неймар, който на празна врата отбеляза своето четвърто попадение в срещата.

В 77-ата ролите се размениха и Неймар асистира перфектно на Суарес, който отблизо вкара за 5:1. Гостите също стигнаха до още едно попадение в 86-та минута, когато след центриране в наказателното поле на "Барселона" се получи разбъркване, а Жозабед бе най-съобразителен и отблизо оформи крайния резултат в срещата.

"Барселона" има 18 точки на върха в класирането, като толкова има и "Реал" (Мадрид), който по-рано днес победи "Леванте" с 3:0.

Дневник