Българските волейболисти бяха много близо до финала на европейското първенство, но отново не успяха да стигна до мача за трофея и сега ще трябва бързо да се възстановят от изключително тежкия двубой с Франция, за да се борят за бронзовите медали.

Възпитаниците на Пламен Константинов се изправят срещу сънадомакина на шампионата Италия днес от 17.30 часа в зала "Арена Армеец".

"Трябва да се опитаме да се възстановим и психически, и физически за една нощ, което е невъзможно, защото този полуфинал ще остане в спомените ни завинаги. Ще трябва да се концентрираме доколкото е възможно и то срещу противник, който иска да си тръгне с нещо от европейското първенство", заяви Константинов пред БНТ след мача.

"Скуадра адзура" също ще трябва да се вдигне за мача за бронзовите медали, след като неочаквано загуби от сензацията Словения в другия полуфинал и пропусна възможността да играе трети пореден финал на европейско първенство.

В 20.45 часа ще стартира финалът на първенство между Франция и Словения. И двата отбора никога не са били европейски шампиони. Французите имат четири загубени финала, докато словенците досега дори не бяха стигали четвъртфиналите. 

dnevnik.bg