Димитър Бербатов изигра силен мач за своя ПАОК в дербито с Ираклис завършило 3:3, в мач от 7-ия на гръцкото първенство. Българинът се отличи с гол и пропусната дузпа в изключително драматичния сблъсък между солунските отбори. Нападателят стартира като титуляр за „черно-белите”, като бе на терена през всичките 90 минути.

Домакините от Ираклис отриха резултата още в 14-ата минута след попадение на Макрис. В 35-ата играчите на Игор Тудор стигнаха до равенството с гол на Димитриос Пелкас. Радостта им обаче бе кратка, след като малко преди края на първата част Апостолос Велиос отново даде преднина на домакините – 2:1. След почивката здравата битка на терена продължи. В 65-ата минута дойде мигът на Бербатов, който от близка дистанция изравни за 2:2. Само десет минути по-късно гостите стигнаха до пълен обрат с гол на Гиоргиос Цавелас.

Драмата в мача обаче не бе приключила. Първо Бербатов можеше да реши всичко, след като ПАОК получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, но ударът на нападателя не намери целта. Този пропуск обаче се оказа решаващ, тъй като в заключителните секунди на срещата домакините успяха да стигнат до равенството с късен гол на Себастиан Бертолини за крайното 3:3. Във временното класиране тимът на ПАОК заема петата позиция в класирането с 11 точки. Лидер е Олимпиакос с пълен актив от 21 точки. /БГНЕС