Григор Димитров победи Филип Краинович със 7:5, 6:3 и се класира за втория кръг на турнира от категория "АТП 250" в Стокхолм.

Българският тенисист имаше колебания в първия сет, но успя да намери ритъма си и да направи обрат, след като 94-ият в световната ранглиста сервираше за спечелването му.

Във втората част шампионът от 2013 г. показа много по-стабилна игра и с безпроблемно 6:3 сложи край на двубоя след 1 час и 19 минути.

24-годишният Димитров, който преди година игра финал в шведската столица, записа втора победа от два мача срещу 23-годишния Краинович, а във втория кръг ще срещне "щастливия губещ" от квалификациите Николас Алмагро от Испания.

Димитров започна стабилно днешния мач, спечели първите си две подавания на 15, а в четвъртия гейм реализира пробив и поведе с 3:1. Още в следващия гейм обаче той направи поредица грешки и Краинович върна пробива, без големи усилия.

Това доведе до спад в играта на българина, който започна да удря топката доста колебливо. Той спаси две точки за пробив в седмия гейм, но в деветия вече се пропука и сърбинът получи шанс да сервира за първия сет при 5:4.

В този момент последва нов обрат в представянето на Димитров. Притиснат до стената, шампионът от 2013 г. изигра отличен гейм и върна пробива на нула. Това вдъхна импулс в играта му и той набързо поведе с 6:5 със солиден начален удар.

Димитров продължи серията си и стигна до три поредни сетбола в следващия гейм. Краинович ги спаси, а след това още два пъти отрази шансове за приключване на първата част, преди при шестия българинът да пласира блестящ бекхенд по диагонала и да сложи край на сета 7:5.

Във втория сет Димитров стана много по-стабилен на начален удар, а пробив още в първото подаване на съперника му даде контрола върху мача. Българинът не загуби нито една точка в първите си четири подавания, като 14 от спечелените 16 точки дойдоха след вкаран първи сервис.

Краинович успя да се задържи в сета, след като спечели следващите си два сервис гейма, за да съкрати изоставането си до 3:5.

В деветия гейм Димитров сервирашe за победата и за първи път срещна трудности в подаванията си, изостана с 15:30, а след това се стигна до равенство. Все пак при втория си мачбол миналогодишният финалист сложи край на двубоя.

Дневник