Вратарят на "Байерн" (Мюнхен) Мануел Нойер се превърна от спасител в грешник при загубата с 0:2 от "Арсенал" в дербито от днешната програма на Шампионската лига.

Вратарят се размина фатално с топката в 77-ата минута, когато Оливие Жиру откри резултата, след като по-рано в мача беше направил феноменално спасяване на удара на Тио Уолкът.

Месут Йозил вкара втория гол в 94-ата минута и оформи първата победа на "артилеристите" в групата.

Двата отбора направиха зрелищен двубой на "Емиратс", като всеки от тях имаше своите възможности да спечели. Гостите от Мюнхен контролираха изцяло играта в първите 15-20 минути от мача, когато притежанието на топката надвишаваше 65 процента.

"Арсенал" се беше прибрал в своята половина и се опитваше да не допуска положения пред вратата си, като в същото време разчиташе на контраатаки. Постепенно тези контри зачестиха и започнаха да се появяват опасности пред Нойер. В основата на опасностите бяха Алексис Санчес и най-вече Тио Уолкът.

При най-сериозната от тях Уолкът беше оставен да стреля към вратата от упор с глава, а Нойер с изключителна намеса изби топката. Двубоят стана двуостър и двата отбора търсеха успеха.

Дълго време обаче те не можеха да се пробият, докато не дойде 77-ата минута. Тогава след изпълнение на свободен удар Нойер и защитниците пред него се разминаха с центрирането и топката се удари в Жиру и влезе на опразнената врата.

"Байерн" натисна да изравни, но вместо това в последната минута получи втори гол. Ектор Бейерин центрира ниско в наказателното поле, Месут Йозил стреля сам към вратата, Нойер изби, но един от допълнителните съдии видя, че топката е преминала голлинията и беше зачетено попадение.

"Байер" (Леверкузен) и "Рома" направиха голово шоу, което завърши 4:4 на "Байарена". Домакините поведоха с 2:0 още до 19-ата минута с два гола на бившия нападател на "Манчестър юнайтед" Хавиер Ернандес, но допуснаха обрат до 2:4.

Все пак новите попълнения Кевин Кампъл в 84-ата минута и Адмир Мехмеди две минути по-късно доведоха до равенство. В тази група "Барселона" се наложи с 2:0 като гост на БАТЕ.

Дневник