Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев отчете подобряването на финансовото състояние на клуба като един от факторите за доброто представяне на сините в последните седмици. Според него сега на "Герена" има сигурност и това прави работата по-спокойна.

"Мисля, че прескочихме този тежък период на финансова нестабилност. Това определено води до едно по-голямо спокойствие. Когато един човек е спокоен, работата му е по-ползотворна и това води до успехи. В тази насока нещата сега са много по-добре", добави Стоев на пресконференцията преди утрешния мач с "Черно море".

След изиграването на 12 кръга "Левски" е лидер в класирането с 22 точки, колкото има и вторият "Литекс", докато шампионът "Лудогорец" е трети с една по-малко.

"Преди два месеца всеки казваше, че догодина ще играем с ЦСКА в Б група. След това в един момент започнаха да казват: "Може и да се преборят за място в шестицата." Сега сме на върха и очакванията са по-големи."

"Аз лично не усещам напрежение. А мисля, че и играчите не би трябвало, защото когато си в "Левски" е нормално винаги да се иска високо спортно постижение. Това, че от лятото сме тръгнали отникъде, не означава, че в главите не сме имали някаква цел", допълни Стоев.

Бившият треньор на "Лудогорец" заяви още, че неминуемо ще има и слаби мачове. "Във футбола не може да се поддържа винаги високо ниво. И най-добрият отбор може да загуби, както се случи с "Байерн" например. Но важното да поддържаш постоянство, за да може да допускаш възможно най-малко."

Стоев каза още, че в неговата глава кошмарният мач срещу "Черно море" във финала за Купата на България е забравен. "Аз ако почна да си припомням всеки мач... Ако имам още 10-15 години професионален живот във футбола, не мога да го правя. Утре ни предстои спортна среща, която няма нищо общо с финала."

"За нас е важно да поддържаме едно добро ниво и евентуално пролетта ще покаже накъде сме се насочили. ", завърши той.

dnevnik.bg