Григор Димитров спечели безпроблемна победа срещу испанеца Николас Алмагро с 6:2, 6:4 и се класира за четвъртфинали на турнира в Стокхолм.

В следващия кръг българскит тенисист ще се изправи срещу шампиона Томаш Бердих в повторение на финала от миналата година.

Димитров показа много стабилна игра и страхотен сервис в днешния мач, което в комбинация с колебливите удари от основната линия на Алмагро доведе до лесен успех само за 68 минути.

Шампионът от 2013 г. пласира 11 аса и вкара 65% от първите си сервиси. Той загуби само седем точки в своите подавания - шест в първия сет и едва една във втория, като нито веднъж не трябваше да спасява точка за пробив.

30-годишният Алмагро също беше солиден след първите си сервиси, но вкара едва 41% от тях. Освен това той допусна шест двойни грешки срещу нито една за съперника му, а директните му точки от начален удар бяха само две.

Димитров започна отлично срещата. Той спечели на нула първия си гейм, като реализира два аса, а след това проби още първото подаване на съперника. Последва още един безкомпромисен начален удар, с който предимството му беше затвърдено - 3:0.

Алмагро, който заема 73-ото място в ранглистата, спря серията на българина, а след това спечели още веднъж подаването си, за да намали до 2:4. Бившият №9 обаче допусна втори пробив в осмия гейм, което сложи край на първия сет.

В почивката испанският тенсисист поиска медицинска пауза, а на старта на втората част значително стабилизира началния си удар. Двамата печелеха убедително подаванията си и в първите девет гейма нито веднъж не се стигна до точка за пробив.

При 4:5, когато трябваше да сервира за оставане в мача, Алмагро най-после се пропука. Той изигра колеблив гейм, в който редуваше двойни грешки с директни точки от сервис. Испанецът имаше геймбол за 5:5, но го пропусна. След това Димитров стигна до първия си мачбол и веднага се възползва от възможността да приключи двубоя.

dnevnik.bg