"Литекс" направи грешна стъпка, като завърши 0:0 с "Локомотив" (Пловдив) у дома.

Оранжевите излязоха начело с 23 точки от 13 мача. Вторият "Левски" има с една по-малко, а "Лудогорец" изостава с две, но двата отбора още не са играли.

"Локомотив" събра 15 точки, с колкото е и другият пловдивски представител "Ботев".

Гостите имаха претенции за дузпа в 60-ата минута. Тогава Рафаел Перес влезе остро в краката на Мартин Камбуров, но съдията Вихрен Манев реши, че нападателят симулира и му даде жълт картон.

Първата опасност беше пред вратата на "Локомотив" в 12-ата минута. След бърза атака Асприля напредна от дясно, центрира в наказателното поле, но ударът на Малинов от десетина метра премина на сантиметри покрай лявата греда.

В 40-ата минута с изненадващ удар на Асприля беше близо до гола, но също нямаше успех.

Второто полувреме започна с натиск на "Литекс". Само за няколко минути домакините създадоха три положения, но вратарят Ел Харуби спаси удари на Асприля и Арсенио Нунеш, а португалецът пропусна и втора възможност като след шут от точката на дузпата стреля в аут.

Малко по-късно дойдоха и претенциите на "Локомотив" за дузпа. В 74-та минута Нунеш получи в наказателното поле от Асприля, но ударът му с глава беше спасен от стража. Вратарят се справи и с опасен удар на Йонсен от границата на наказателното поле.

Дневник