Григор Димитров ще играе с украинеца Серхий Стаховски в първия кръг на турнира от категория "АТП 500" в Базел, който започва в понеделник. Още във втория кръг българския тенисист може да се изправи срещу Рафаел Надал, който стартира срещу чеха Лукаш Росол.

Димитров има една победа и една загуба в досегашните мачове със Стаховски, който заема 66-ото място в световната ранглиста. Украинецът спечели с 6:2, 6:4 на мастърса в Маями през 2011 г., а през миналия сезон българинът се наложи с 6:3, 6:4 по пътя към титлата в Букурещ.

Двубоите на Димитров и поставения под номер №3 Надал са от третата четвърт на схемата, където е още Марин Чилич. Хърватинът стартира турнира срещу представителя на домакините Марко Чудинели, а във втория кръг може да срещне Леонардо Майер или Теймураз Габашвили.

Миналогодишният шампион и носител на рекордните шест титли в Базел Роджър Федерер ще срещне в първия кръг Михаил Кукушкин от Казахстан. Швейцарецът е водач в основната схема в родния си град.

Неговият сънародник Стан Вавринка, който е поставен под №2, ще се изправи срещу Иво Карлович в най-интригуващия сблъсък от първия кръг.

Дневник