"Палермо" и "Интер" завършиха 1:1 в двубой от деветия кръг на Серия А, а "нерадузрите" записаха четвърти пореден мач без победа.

Съставът на Роберто Манчини, който започна сезона с пет победи в пет двубоя, направи трето поредно равенство в шампионата, след като преди това загуби с 1:4 от "Фиорентина". Синьо-черните са без победа от един месец.

Първото полувреме премина в бавно темпо и без сериозни голови положения. Двата отбора действаха предпазливо, но "Палермо" атакуваше малко по-опасно и създаде най-добрата възможност. Самир Ханданович обаче спаси удар на Франко Васкес.

През второто полувреме мачът стана по-отворен. В 51-ата минута Стеван Йоветич изпълни добре пряк свободен удар, но вратарят на домакините Сорентино спаси.

В 55-ата минута на терена се появи Джонатан Бибиани и французинът асистира за откриването на резултата. Той беше изведен зад защитата от Йоветич и намери на далечната греда Иван Перишич, който изведе "Интер" напред.

"Палермо" обаче изравни само шест минути по-късно. Алберто Джилардино беше най-съобразителен в наказателното поле и отклони във вратата удар на Васкес.

До края на мача и двата отбора имаха добри възможности да спечелят, но двамата вратари направиха отлични спасявания. "Интер" доигра мача с десет души, след като в 79-ата минута Джейсон Мурило получи втори жълт картон.

Българският полузащитник Ивайло Чочев се появи като резерва в 90-ата минута на мястото на Лука Ригони.

С това равенство "нерадузрите" събраха 18 точки и се изравниха с лидера "Фиорентина". Утре в 20.00 часа виолетовите посрещат "Рома" в дербито на кръга. "Вълците" са трети в класирането със 17 точки.

Дневник