"Барселона" постигна обрат от 0:1 до 3:1 в домакинството си на "Ейбар" и така се изравни по точки с вечния си съперник "Реал" (Мадрид) на върха в класирането.

Герой за каталунците в мача бе Луис Суарес, който отбеляза и трите попадения за своя тим и така ознаменува подобаващо годишнината от дебюта си за клуба. В 83-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Хавиер Масчерано получи директен червен картон.

Срещата започна с изненадващ гол на "Ейбар" още в 10-ата минута. Жорди Алба не успя да блокира Кеко и той успя да насочи топката към вратата, но Клаудио Браво изби. Топката все пак се озова пред наказателното поле, където Бастон се възползва и с точно премерен шут откри резулата.

В 22-ата минута Сандро Рамирес отигра добре диагонален пас, подаде на ляво към Луис Суарес, а той засече за 1:1. Само три минути след почивката уругваецът изведе тима си напред, след като получи топката в наказателното поле от Неймар и не сгреши.

В 83-ата минута Барселона остана с човек по-малко на терена. Хавиер Масчерано бе изгонен с директен червен картон заради оспорване на съдийско решение. Макар и с човек по-малко каталунците стигнаха до трети гол  в 85-ата минута. Луис Суарес отново получи прецизен пас от Неймар и оформи хеттрика си и крайния резултат в мача.

Dnevnik