Бившият селекционер на България Любослав Пенев може да поеме елиния "Леванте", твърдят медиите в Испания. Вчера клубът от Валенсия уволни старши треньора Лукас Алкарас след тежкото домакинско поражение с 0:4 от "Реал сосиедад".

Пенев изгледа на живо двубоя на стадион "Сютад де Валенсия". Той беше в компанията на своя помощник Давид Родригес. Испанецът е дясната ръка на Пенев във всичките му досегашни отбори - ЦСКА, "Литекс", "Ботев" (Пловдив) и националния тим на България.

Преди мача българският треньор даде интервю за в. "Марка", в което изрази надежда в близко бъдеще да води тим в Испания.

"Знам в каква посока искам да вървя и търся точно това. Приключих с воденето на български отбори. Натрупах опит, но сега вече е време да се пробвам в Испания. Играл съм тук, познавам играта, клубовете, говоря езика", каза бившият нападател на ЦСКА, "Валенсия" и "Атлетико" (Мадрид).

В неделя вечерта Пенев беше гост на мача между двата си бивши тима в Испания. Домакините от Мадрид, с които българинът стана шампион и вдигна Купата на краля през 1996 г., се наложиха с 2:1 над "прилепите", за които той игра между 1989 и 1995 г.

Пенев може да стане вторият български треньор в Примера дивисион след бившия си съотборник в националния отбор Христо Стоичков. Носителят на "Златната топка" за 1994 г. имаше кратък и доста неуспешен престой в "Селта".

Стоичков пое тима от Виго през април 2007 г. Той не успя да спаси небесносините от изпадане, а след като слабите резултати продължиха и в Сегунда дивисион, българинът беше уволнен в началото на октомври същата година.

dnevnik.bg