Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо вече обмисля резервни варианти в случай, че се раздели със сините от Лондон.

Португалецът е на прага на уволнение, след като от началото на сезона тимът му записа цели пет загуби и в момента се намира на три точки от зоната на изпадащите.

Според английските медии, той е получил ултиматум от собственика на клуба Роман Абрамович да спечели задължително мачовете с "Ливърпул", "Динамо" (Киев) в Шампионската лига и "Стоук сити", ако иска да запази поста си.

След двубоя с "грънчарите" на 7 ноември има пауза за националните отбори и тогава ръководството на "Челси" ще обсъди ситуацията около Моуриньо. Португалецът обаче вече има резервни варианти, твърди ESPN. Според медиата, представители на специалиста вече са влезли в контакт с два клуба, които имат интерес да го привлекат.

Приоритет за португалеца в случай на раздяла с "Челси" е френският гранд ПСЖ, който може да изпълни финансовите претенции на Моуриньо, а и има сериозни амбиции в Шампионската лига. Допълнителен стимул за треньора е и, че ще може да спечели пета национална титла след тези на Португалия, Англия, Италия и Испания. Другият вариант пред Моуриньо е завръщане в "Интер", където работи в периода 2008-2010 година, когато спечели исторически требъл.

dnevnik.bg