Президентът в оставка на ФИФА Сеп Блатер заяви пред ТАСС, че няма начин Русия да изгуби домакинството си на световното първенство през 2018 година.

"Изключено е. Русия няма да загуби световното", категоричен бе отстраненият за 90 дни от световния футбол швейцарец.

Както е известно, ФБР и швейцарските власти водят паралелно разследване за избора на руснаците за домакини на форума, както и спечелването на кандидатурата на Катар за първенството през 2022 година.

Всичко това получи и сериозен политически отзвук, тъй като руските власти видяха в разследването на ФБР опит за намеса в работата на ФИФА, както и преднамерена атака срещу Русия с цел отнемането на домакинството им.

Междувременно ФИФА обяви, че кандидатите за поста на Блатер вече са само седем, след като Дейвид Накхид от Тринидад и Тобаго не попадна в официалния списък на централата с претендентите.

Накхид е бивш капитан на националния отбор на страната си и административният му опит се изчерпва с управлението на собствена верига футболни академии. Причината за неучастието му във вота най-вероятно е, че не е получил нужните номинации от пет страни - членки на ФИФА.

dnevnik.bg