Съседите в класирането на Висшата лига "Саутхемтън" и "Ливърпул" ще се срещнат в най-интригуващия четвъртфинал за Купата на лигата. Жребият отреди "светците" да посрещнат "мърсисайдци" на 30 ноември.

Това е единственият сблъсък между елитни отбори. Другите три срещи противопоставят отбори от Висшата лига срещу представители на Чемпиъншип - лидерът във Висшата лига "Манчестър сити" посреща "Хъл сити", "Стоук" е домакин на "Шефилд уенсди", а "Евертън" гостува на "Мидълзбро".

"Една от нашите цели през сезона е да стигнем до финала, да дадем на нашите невероятни фенове шанс да отидат на "Уембли" и да се борим за трофей. Всеки мениджър и играч иска да играе на "Уембли", дори да е за Купата на лигата. За нас тя е важна", каза мениджърът на "Саутхемптън" Роналд Куман след победата с 2:1 над "Астън вила".

Той обяви "Сити" за големия фаворит за трофея. "Ние обаче вече показахме, че можем да побеждаваме големите", допълни холандецът, който ще се изправи срещу Юрген Клоп в следващия кръг.

"Ливърпул" имаше много труден мач срещу "Борнемут", но удържа минимална победа с 1:0. Това беше първи успех за тима под ръководството на Клоп след три поредни равенства.

"Чувствам се доста по-добре, отколкото след равенство. Но не мисля, че в предишните мачове бяхме толкова по-зле от този. Резултатът е голямата разлика. Доволен съм, момчетата се справиха много добре днес", каза германският специалист.

"Манчестър сити" премина най-убедително през осминафиналите след разгромна победа с 5:1 над добре представящия се във Висшата лига "Кристъл палас".

"Не мислим за трофея. Сега сме просто четвъртфиналисти. Вече трябва да се концентрираме изцяло върху следващия мач с "Норич" във Висшата лига", каза мениджърът на "гражданите" Мануел Пелегрини.
Жребият за четвъртфиналите:
(мачовете са на 30 ноември)

"Мидълзбро" - "Евертън"
"Саутхемптън" - "Ливърпул"
"Стоук сити" - "Шефилд уенсди"
"Манчестър сити" - "Хъл сити"

dnevnik.bg