Българските бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви се изкачиха на рекордното в кариерата си 13-о място в световната ранглиста на двойки. Те събраха 46 030 точки и напреднаха с една позиция при днешното обновяване на класацията.

Сестри Стоеви са третата най-предно класирана двойка от Европа след датчанките Камила Ритер и Кристина Педерсен (№4) и холандките Еефие Мускенс и Селена Пийк (№9).

Българките имат големи шансове да напреднат до 11-ата позиция при следващото обновяване на ранглистата на 5 ноември. Тя се заема от индийките Джвала Гута и Ашвини Понапа с 46 314 точки. Топ 10 пък се затваря от малайзийките Вивиан Ху и Йе Вей Вун с 48 124 точки

Вчера златните медалистки от европейските игри в Баку победиха Амелия Алиша Ансели и Фи Чо Сун от Малайзия на турнира от сериите Гран при голд в Саарбрюкен и заработиха 2720 точки. При успех днес срещу англичанките Софи Браун и Кейт Робъртшоу активът на хасковлийките ще се увеличи с 3850 точки.

В същото време сестри Стоеви запазват десетото място в доста по-важната класация - "Пътят към Рио". Тя ще определи 14-те двойки, които ще получат квоти за олимпийските игри през 2016 г.

dnevnik.bg