Хавиер Масчерано направи признание, че е извършил данъчни измами на стойност 1,5 милиона евро.

Това се случило, след като аржентинският защитник не е декларирал доходите си в периода 2011-2012 година, обявиха от местната прокуратура.

Масчерано се е явил в съда само за пет минути и веднага е признал вината си и така стана поредният футболист, наказан от испанските власти.

Той е обвинен, че се е опитвал да скрие приходи от имиджовите си права, използвайки компании в Португалия и САЩ, които са негово притежание.

Съдът обаче е взел предвид, че играчът на "Барселона" е платил дължимото заедно с лихва от 250 хил. евро и заради това вероятно няма да получи присъда и вместо това ще се размине само с глоба.

"Масчерано се призна за виновен по двете обвинения за данъчна измама, затова няма нужда да бъде разпитван," сподели прокурор пред местните медии.

В момента футболистът има и други проблеми извън терена. Той получи наказание от два мача заради обида към страничен съдия.

Защитникът не е единственият в тима на каталунците, който има проблеми със закона. Лионел Меси и баща му също са разследвани за данъчни измами на стойност 4,16 млн. евро, а Неймар е обвинен в същото покрай трансфера си в испанския гранд.

Дневник