Цветан Соколов може да бъде на линия за мачовете на България от олимпийската квалификация в Берлин през януари.

Това сподели самият той в интервю за "7 дни спорт", в което разкри и как се почувствал, когато е гледал съотборниците си от националния отбор по време на европейското първенство.

Диагоналът бе големият отсъстващ в състава на България, след като през май претърпя операция на рамото, за да се върне възможно най-бързо на терена.

Соколов вече напада по време на тренировки, а след няколко седмици ще има важен преглед, след който ще стане ясно дали ще се върне на терена навреме за квалификациите.

"Честно казано, възстановяването върви много добре. Вече започнах да атакувам и постепенно увеличавам силата на атака. Правим разстрел по двойки и вече се включвам спокойно на 60%. Аз и всички в отбора сме доволни как вървят нещата. Трябва още малко време", сподели Соколов.

"Сега не мога да кажа дали ще мога да участвам. Ако всичко върви добре, е предвидено на 22 декември да изиграя първия си мач. Тогава е последната среща на "Халкбанк" за годината от турското първенство. Това означава, че ако рамото издържи и всичко върви по най-добрия начин, може и да успея да изиграя тази квалификация в Берлин. На 17 декември имам преглед в Италия и ако получа зелена светлина, ще мога да играя", каза волейболистът.

"От толкова време чакам да играя в България пред такава публика Нямаше как обаче да не направя тази операция. Отборът изигра много силно европейско първенство и момчетата се представиха много добре. Гледах почти всички мачове и бях много щастлив от това, което показаха. Тези 13 000 фенове в залата помагат и ти дават криле", заяви Соколов. 

dnevnik.bg