"Ливърпул" победи с 3:1 "Челси" в най-очаквания мач от 11-ия кръг във Висшата лига. Червените открехната вратата за обсъжданото уволнение на Жозе Моуриньо, чийто отбор утежни положението си.

Срещата започна вихрено за шампионите, които поведоха още в четвъртата минута с гола на Рамирес. Много силен мач изигра Филипе Коутиньо, а с двата му гола "Ливърпул" направи обрат. След това Кристиан Бентеке увеличи преднината на отбора си.

Мениджърът Юрген Клоп отпразнува първата си победа във Висшата лига. Мърсисайдци се изкачиха на седмото място със 17 точки.

"Челси" допусна шестата си загуба в 11 мача в първенството. Лондончани са 15-и с 11 точки. Сега се очаква думата на собственика на сините Роман Абрамович за бъдещето на Моуриньо. Медиите на Острова вече посочиха няколко варианта за нов мениджър, като в списъка попадат Карло Анчелоти, Гуус Хидинк и Брендън Роджърс.

В четвъртата минута Аспиликуета центрира от ляво и Рамирес с глава засече, за да даде преднина на отбора си. Малко по-късно домакините можеха да удвоят, но Джон Тери беше в засада, а и ударът му се оказа неточен.

"Ливърпул" бързо пое инициативата и започна да атакува, докато "Челси" предпочете по-защитна тактика. Червените положиха много усилия и съумяха да изравнят в края на добавеното време на първата част. Коутиньо пое пред наказателното поле и с отлично насочен, фалцов удар вкара.

"Челси" започна по-добре второто полувреме. Въпреки това "Ливърпул" направи обрат с втория гол на Коутиньо в 74-ата минута. Той овладя на границата на наказателното поле, обърна посоката и отново с хубав удар вкара.

В следващите секунди домакините изглеждаха стъписани. Червените създадоха няколко отлични възможности. В 76-ата минута Асмир Бегович спаси с крак удар на Морено. Седем по-късно защитата на "Челси" не се справи така, както се очаква. Бентеке получи в наказателното поле и беше оставен да се завърти и да стреля, а след рикошет в Кейхил топката влезе във вратата.

Дневник