Луис Суарес и Неймар вкараха дежурните си голове и помогнаха на "Барселона" да вземе осмата си победа за сезона. Каталунците се наложиха с 2:0 при гостуването си на "Хетафе".

Двамата нападатели продължиха да са водещи фигури в отсъствието на контузения Лионел Меси. Те се разписаха в двете полувремена след подавания на Серхи Роберто.

"Барселона" събра 24 точки, с колкото е и водачът "Реал" (Мадрид). Белите подчиниха с 3:1 "Лас палмас" на "Сантяго Бернабеу".

"Хетафе" избра защитна тактика и рядко се впускаше в нападение. За целия мач домакините не отправиха нито един точен удар във вратата на Клаудио Браво.

"Барселона" обичайно владееше повече топката. В 37-ата минута Роберто пусна отлично към Суарес и уругвайският нападател преодоля Гуайта.

Роберто даде ново красиво подаване, този път към Неймар в 58-ата минута. Бразилецът се възползва, за да вкара втория гол.

До края каталунците имаха възможност да увеличат преднината си. Жорди Алба пропусна отлично положение в 76-ата минута. В добавеното време Суарес премина през няколко футболисти на "Хетафе", но не можа да вкара.

Дневник