"Интер" излезе начело в италианското футболно първенство поне за 24 часа, след като измести досегашния лидер "Рома" с директна победа с 1:0 като домакин.

"Нерадзурите" събраха 24 точки, с една повече от столичните "вълци", но "Наполи" и "Фиорентина" може да разместят позициите в топ 4 на таблицата в утрешните си мачове.

Гари Медел донесе седмата победа на отбора на Роберто Манчини, който за пореден път не игра красиво, но се защитаваше брилянтно.

Чилиецът вкара единственото попадение в дербито на "Сан Сиро" в 31-ата минута с шут от около 25 метра в долния десен ъгъл на вратата на Войчех Шченсни.

Двата отбора направиха много зрелищен мач, в който "Рома" не се предаде до последния момент, въпреки че остана с човек по-малко в 73-ата минута. Босненският полузащитник Миралем Пянич получи втори жълт картон за игра с ръка и ще пропусне дербито срещу "Лацио" след седмица.

Отборът на Руди Гарсия беше по-активният и по-добрият състав, който обаче показа слабости в завършващата фаза. Той пропусна няколко великолепни възможности за отбелязване на гол, но много добри намеси имаше вратарят на домакините Самир Ханданович.

Още в 23-ата минута "Рома" пропусна два добри шанса да излезе напред в резултата. Първо Майкон изпрати страхотен шут към вратата. Минута по-късно Един Джеко не успя да реализира след добавка, след като Ханданович свали топката в краката му при опит да пресече центриране на Жервиньо.

През второто полувреме Мохамед Салах отправи опасен шут след солова атака, но Ханданович го отрази.

Минута по-късно, в 62-ата минута, отново египтянинът се оказа на добра позиция в наказателното поле, последваха серия от четири удара, но вратарят на домакините отрази всеки от тях. Всичко тръгна от страхотен удар от далечно разстояние на Флоренци.

След гола "Интер" разчиташе предимно на играта в защита и епизодичните атаки. След като остана с човек повече на терена шансовете за удвояване на преднината се увеличиха, но този път Шченсни спаси.

Особено добра беше възможността в 76-ата минута, когато полският вратар отрази удар на Марсело Брозович. Две минути преди края на редовното време вратарят се справи и с атака на Иван Перишич.
Дневник