Агниешка Радванска спечели за първи път в кариерата си титлата от финалите на WTA. Полската тенисистка, която до последно беше под въпрос за турнира в Сингапур, грабна трофея след победа над Петра Квитова от Чехия с 6:2, 4:6, 6:3.

Световната номер 6 излезе от груповата фаза само с една победа от три мача, но с много борбеност премина през изтощителните битки с Гарбине Мугуруса в полуфиналите (6:7, 6:3, 7:6) и с Квитова във финала.

Радванска спечели най-голямата титла в кариерата си при своето пето поредно и общо седмо участие в заключителния турнир на осемте най-добри. 26-годишната полякиня завоюва 17-и индивидуален трофей в кариерата си и трети през 2015 г.

С днешния успех бившата №2 си гарантира, че ще завърши сезона на петото място в световната ранглиста след 51 победи в 76 мача. Тя ще измести именно днешната си съперничка в класацията на WTA.

"Това е най-големият ден в живота ми. Преди две седмици дори не знаех дали ще имам шанс да бъда тук. Невероятно е. Няма как да бъде по-хубаво", каза шампионката след финала.

Радванска беше пред отпадане в груповата фаза, но в последния кръг победи поставената под №1 Симона Халеп и си проправи път към директните елиминации. 

Дневник