Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо ще получи последен шанс да запази работата си, съобщават медиите в Англия.

Според "Гардиън" бордът на директорите отново е подкрепил португалския специалист, но е поискал незабавно подобрение на резултатите.

"Телеграф" твърди, че собственикът Роман Абрамович вече е склонен да се раздели с Моуриньо, но не иска да рискува в тази част на сезона при липсата на готов вариант за заместник.

"Челси" спечели по категоричен начин титлата през миналия сезон, но през този записа шест загуби в първите 11 кръга и заема 15-ото място с едва 11 точки. Сините са на четири от зоната на изпадащите и на десет от топ 4.

За капак през миналата седмица дойде отпадането от Купата на лигата, а резултатите в Шампионската лига също са разочароващи - четвърто място с четири точки след загуба от "Порто" и равенство с "Динамо" (Киев).

Сега задължителната цел пред Моуриньо е да спечели двата си мача през тази седмица. В сряда сините посрещат "Динамо" в Шампионската лига, а в събота са домакини на "Стоук сити" в 12-ия кръг на Висшата лига.

През уикенда Гари Ричардсън от Би Би Си обяви в ефир, че играч от първия отбор на "Челси" е казал, че предпочита да губи, отколкото да печели за Моуриньо. Според журналиста отношенията между мениджъра и играчите са се влошили драстично и португалецът вече е изгубил съблекалнята.

Днес обаче Джон Оби Микел заяви, че футболистите са твърдо зад мениджъра. "Няма никакво съмнение в това. Ако има някой, който може да преобърне ситуацията, според нас това със сигурност е Жозе. През миналия сезон бяхме шампиони, спечелихме два трофея. Жозе познава този клуб по-добре от всеки друг мениджър. Той е най-успешният мениджър в историята на клуба."

"Головете и победите не идват, но можете да видите, че ние играем за мениджъра и сме твърдо зад него. Ако не давахме 100%, можеше да има съмнение, но ние даваме всичко от себе си. Просто се нуждаем от малко от този късмет, който ни обръща гръб до момента", каза още нигериецът.

Междувременно в медиите вече се спрягат няколко имена за заместник на Моуриньо. Сред тях са Карло Анчелоти, Гуус Хидинк, Фабио Капело, Леонид Слуцки, Роберто Манчини и др. 

dnevnik.bg