Григор Димитров се класира за втория кръг на "Мастърс" турнира в Париж, след като постигна сравнително лесна победа над испанеца Пабло Кареньо Буста.

Българинът изигра стабилен мач и се наложи с 6:4, 6:1 след малко повече от час игра. Хасковлията бе много ефективен при свое подаване и не позволи на 69-ия в световната ранглиста нито един път да достигне до възможност за пробив.

В следващата фаза Димитров ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич, който е поставен под №12 в основната схема и почива в първия кръг.

Двубоят започна равностойно, като и двамата тенисисти бяха стабилни при свой сервис. В петия гейм Димитров стигна до две възможности за пробив и оползотвори втората, за да поведе с 3:2. До края на сета нямаше повече пробиви и това се оказа достатъчно на българина да поведе след 6:4.

През първата част българинът имаше по-слаба успеваемост при първи сервис от съперника си (59% срещу 68%), но за сметка на това записа шест аса срещу нито един на Кареньо Буста и не му позволи нито един път да стигне до точка за пробив. 

На старта на втория сет двамата изиграха най-дългия гейм до момента, който мина през две равенства, преди испанецът все пак да вземе подаването си. Българинът изравни при 1:1, след което отново атакува сервиса на съперника, за да поведе с 40:0. Кареньо Буста отрази едната възможност за пробив, но при втората капитулира и Димитров излезе напред в частта с 2:1.

Испанецът демонстрира, че не е готов да се предаде и стигна до равенство 40:40, след като изоставаше на нула в четвъртия гейм на сета. Българинът обаче демонстрира хладнокръвие и не допусна обрат, повеждайки с 3:1. Последва пробив на нула за Димитров, благодарение на мощен ретур и колеблив сервис на испанеца, с което на практика интригата в мача приключи.

Българинът продължи серията си и след шести пореден гейм в своя полза приключи сета и мача при 6:1. 

Дневник