Карло Анчелоти заяви, че няма намерение да поеме отново "Челси".

Италианският специалист е спряган в Англия за заместник на Жозе Моуриньо, след като сините от Лондон направиха ужасен старт на сезона и вече имат пет загуби в първенството.

В Германия пък медиите определят Анчелоти като наследник на наставника на "Байерн" (Мюнхен) Хосеп Гуардиола, чийто договор с баварците изтича след края на този сезон.

"Във футбола трябва да бъдеш готов да отидеш навсякъде. Английското първенство много ми харесва, но аз съм готов да опитам късмета си и другаде. "Челси" или "Байерн"? За момента това са само слухове и нищо повече. Моуриньо има трудности, но от клуба решиха да го подкрепят и според мен това е правилно. Пеп Гуардиола пък няма никакви проблеми начело на "Байерн" и не виждам причина да бъде сменян. Дали бих се завърнал в "Челси"? Това е подвеждащ въпрос. Те в момента имат мениджър, който трябва да реши техните проблеми", заяви Анчелоти пред Sky.

Той коментира и случващото се в Серия А, където той самият има дългогодишен опит.

"Има по малко от всичко. "Фиорентина" и "Ювентус" са във възход. Ще бъде оспорвана битка до края. Кой е фаворитът? Смятам, че това е "Рома", защото имат много класни играчи в предни позиции. "Наполи" обаче също има доста добри шансове. "Интер" не показва впечатляващ футбол, но пък е много стабилен. Нищо не е сигурно", каза специалистът.

Анчелоти не пропусна да сподели и вижданията си относно любимия си отбор "Милан", който под ръководството на Синиша Михайлович започна зле, но постепенно започна да трупа победи.

"Смятам, че той е правилният човек за "росонерите". Казах го дори и преди победата над "Лацио" (3:1). Това бе много важен успех за атмосферата в отбора. "Милан" се завърна в челото. Винаги трябва време за един треньор да наложи своите идеи. Михайлович е правилният човек, защото познава добре футбола и има сериозен опит", смята Анчелоти. 

dnevnik.bg