"Лос Анджелис лейкърс" допусна домакинска загуба от "Денвър нъгетс" със 109:120 и записа четвърто поражение от четири мача в Националната баскетболна асоциация.

Кобе Брайънт отново страдаше на игрището, а един от двата най-успешни отбора в историята на НБА рано се насочва към още един кошмарен сезон.

Кенет Фарийд вкара 28 точки и взе 15 борби, а Данило Галинари отбеляза 14 от 21-те си точки през второто полувреме, за да изведат "Денвър" до пета поредна победа като гост на "Лейкърс". "Златните буци" не са губили от "езерняците" в зала "Стейпълс сентър" от 2012 г.

Благодарение на вдъхновената игра на Джордан Кларксън "Лейкърс" спечели първата четвърт с 36:30, но загуби следващите три с 21:30, 26:33 и 26:27. Гардът вкара 30 точки при 12 точни от общо 19 стрелби от игра, включително четири тройки от шест опита. Той обаче единствен беше на топ ниво в състава на "езерняците".

Брайънт вкара 11 точки, като направи три еърбола от тройката и пет лични нарушения за 30 минути. Джулиъс Рандъл отбеляза 16 точки, но не беше достатъчно ефективен под коша. Лу Уилямс се включи с 24 точки, но цели 16 бяха от наказателната линия.

"Напрежението е върху всички. Трябва да се опитаме да поправим нещата. Трябва да комуникираме помежду си, да се учим и следващия път да бъдем по-добри. Не трябва да приемаме ситуацията твърде емоционално", каза Брайънт, който наскоро заяви, че в момента има 199 по-добри играчи от него в НБА.

"Денвър" записа втора победа от четири двубоя и заема единадесетото място в Западната конференция, където лидери без загубен мач са "Лос Анджелис клипърс" и шампионът "Голдън стейт уориърс". 

В същото време "Торонто раптърс" остана единственият отбор без поражение в Източната конференция. Канадският тим се наложи със 102:91 при гостуването на "Далас маверикс" и записа четвърта победа от четири мача.

"Атланта хоукс" спечели дербито с "Маями хийт" с 98:92 и излезе втори с четири победи и едно поражение.

Джеф Тийг отбеляза 26 точки за "ястребите", а Ал Хорфорд добави 17 точки за победителите. За "Маями" най-добър беше Хасан Уайтсайд с 23 точки и 14 борби. Дуайн Уейд и Горан Драгич добавиха съответно 21 и 19 за "горещите", които допуснаха втора загуба от четири срещи. 

dnevnik.bg