ЦСКА записа поредната си победа във В група, след като се наложи с 2:0 над третия в класирането "Сливнишки герой".

"Армейците" доминираха през целия мач и само множеството пропуски ги лишиха от по-убедителен резултат. Головете за успеха вкараха голмайсторът на червените Преслав Йорданов в 71-ата и Петър Витанов в 86-ата минута.

Клубът от Сливница трябваше да е домакин на мача, но вместо това двата тима се договориха да играят на стадион "Българска армия" в столицата, тъй като приходите от билети ще бъдат дарени за протеза за 33-годишния Андрей Димитров, който е загубил единия си крак след футболна травма.

Мачът започна динамично и двата отбора демонстрираха открит футбол. Първата по-опасна ситуация в двубоя дойде 16-ата минута, когато Борис Галчев отправи силен изстрел и вратарят на "Сливнишки герой" изби, но никой от ЦСКА не успя да направи добавка.

В средата на полувремето двата тима се изнервиха и се спречкаха в средата на терена, но съдията успокои страстите, вдигайки картони на двамата капитани.

В 32-ата минута Момчил Цветанов бе изведен от Галчев сам срещу вратаря, но той не успя да отправи шут, защото не уцели топката. Няколко минути Цветанов отново бе на отлична позиция, но ударът му от десетина метра бе блокиран от стража на символичните домакини.

Четири минути след почивката Галчев беше на път да вкара красив гол, след като прехвърли вратаря на сливнишкия тим, но топката срещна напречната греда. В ответната атака Мариян Хаджиев падна в наказателното поле на ЦСКА и имаше претенции за дузпа, но вместо това получи жълт картон.

Веднага след това "армейците" пак бяха близо до гол, но топката бе избита от гол линията от защитник на "Сливнишки герой". Доминацията на червените най-сетне даде резултат в 71-ата минута, когато след центриране на Галчев голмайсторът на тима Преслав Йорданов опъна мрежата.

Четири минути преди края Петър Витанов сложи точка на спора с второ попадение във вратата на сливнишкия тим. До края Галчев направи два страхотни пропуска и така резултатът се запази до последния съдийски сигнал.

Дневник