"Байерн" (Мюнхен) смаза с 5:1 "Арсенал" и намали до минимум шансовете на англичаните да стигнат до елиминационната фаза на Шампионската лига.

Баварците тотално надиграха "топчиите" и взеха реванш за загубата с 0:2 в Лондон преди две седмици.

Междувременно друг английски отбор - "Челси", записа домакинска победа над "Динамо" (Киев)  с 2:1 и така даде възможност на мениджъра си Жозе Моуриньо да вземе глътка въздух.

Защитаващият титлата си "Барселона" пък постигна рутинна победа с 3:0 над БАТЕ (Борисов) и поведе убедително в групата си.

"Байерн" реши всичко в мача с "Арсенал" на "Алианц Арена" още през първото полувреме. Още в десетата минута Тиаго намери по великолепен начин Роберт Левандовски и той матира Чех за 1:0. Две минути по-късно попадение на Месут Йозил за "Арсенал" заради игра с ръка на турчина.

Натискът на баварците продължи и даде резултат в 29-ата минута, когато точен бе Томас Мюлер. След гола си нападателят продължи да обстрелва Чех от всякакви позиции. Вратарят се пропука минута преди края на полувремето, след като Алаба мина като на парад през защитата на германците и направи резултата 3:0.

Десет минути след началото на второто полувреме влезлият като резерва Ариен Робен засече центриране отляво и с първото си докосване в мача матира Чех след асистенция на Алаба. В 69-ата минута Оливие Жиру вкара хубав гол със странична ножица, но това не стресна играчите на Хосеп Гуардиола и те дори намалиха оборотите.

Мюлер все пак вкара втория си гол в мача в 89-ата минута с удар от 20 метра, който оформи крайното 5:1. "Байерн" и "Олимпиакос" делят първото място в групата с по 9 точки, докато "Динамо" (Загреб) и "Арсенал" са с по три точки и минимални шансове да стигнат до осминафиналите.

"Челси" стигна драматично до домакинския успех срещу "Динамо" (Киев), след като до заключителните минути на срещата резултатът бе 1:1. Сините поведоха в 34-ата минута, след като Вилиан бе изведен с дълъг пак на дясното крило. Той елиминира защитник и центрира успоредно на голлинията. Там Александър Драгович се хвърли и засече топката в собствената си врата.

В края на полувремето домакините имаха претенции за дузпа, но такава не бе свирена и това вбеси Жозе Моуриньо и щаба му. В 78-ата минута Жуниор Мораеш спечели корнер, след който вратарят Асмир Бегович сбърка фатално и не успя да избие топката. Тя се озова у Драгович, който от точката на дузпата с мощен шут вкара, но този път не в собствената си врата.

В 83-ата минута Вилиан донесе скъпоценните три точки за своя тим с перфектно изпълнен пряк свободен удар. Така "Челси" събра 7 точки, докато "Динамо" остана с 5. В другия мач от групата "Порто" победи "Макаби" с 3:1 като гост и така поведе с 10 точки, докато израелският клуб остана с нулев актив.

Защитаващият титлата си "Барселона" постигна лесна победа с 3:0 над БАТЕ, като головете за успеха вкараха Неймар в 30-ата от дузпа и Луис Суарес в 60-ата и 83-ата минути. В другия мач от групата "Рома" стигна до драматичен успех с 3:2 над "Байер" (Леверкузен) у дома, което на практика класира каталунците в следващата фаза.

Дневник