Николай Йорданов бе определен за главен рефер на предстоящия мач между лидера в класирането "Левски" и "Локомотив" (Пловдив).

Съдията е недолюбван от феновете на сините заради редица решения в мачовете на любимия им тим, които е ръководил досега.

Още през 2009 г. сините излязоха с декларация след равенството с "Литекс" в Ловеч (2:2) със заявка БФС да не допуска Николай Йорданов да свири среща на сините на "Герена" и искане за отстраняване на рефера от съдийството.

В края на миналия сезон привържениците на "Левски" излязоха с декларация срещу тенденциозното, според тях, съдийство срещу тима. Един от основните им примери бе мач срещу "Ботев" (Пловдив), в който главен съдия отново бе именно Йорданов.

По време на мач от редовния сезон между сините и "Лудогорец" през пролетта пък, реферът спести втори жълт картон на капитана на "орлите" Светослав Дяков.

В края на миналата година на Йорданов бе даден наряд за мач между "Лудогорец" и ЦСКА, но заради заплахи за живота му БФС се видя принуден да отмени назначението му и да изтегли жребий непосредствено преди мача, за да бъде определен нов рефер.

dnevnik.bg