Отборът на Наполи с уверена игра си осигури предсрочно място в плейофите на Лига Европа. Италианците разбиха Мидтиланд с 5:0 у дома, записвайки четвърта поредна победа.

За втората фаза на турнира се класираха също Борусия Дортмунд, Мьолде и Рапид Виена. Австрийците се наложиха над Виктория Пилзен с 2:1 като гости и са с актив от 12 точки, следвани от Виляреал, който победи Динамо Минск със същия резултат 2:1 в Беларус. Мьолде пък записа победа с 2:1 срещу Селтик навън и е начело в група А с 10 точки.

На второ място е Фенербахче с 5, следван от Аякс с 3 и Селтик с 2 т. В група F Марсилия надви минимално Брага с 1:0, но португалците остават лидери с 9 точки. На втора позиция е Либерец със 7, Марсилия има една по-малко.

В група В Ливърпул постигна много важна победа в гостуването си на Рубин Казан с 1:0. Единственото попадение отбеляза Джордан Ибе в 52-ата минута. Другият мач от групата Сион - Бордо не излъчи победител - 1:1. Сион води с 8 точки, следван от Ливърпул с 6, Бордо с 3 и Рубин с 2 т. /БГНЕС