Георги Дерменджиев е уверен, че "Лудогорец" ще спечели шампионската титла за пета поредна година. Специалистът се завърна начело на клуба пет месеца след раздялата си с отбора.

Той изведе шампионите за тренировка броени часове след напускането на Едуард Ераносян, който подаде оставка.

В заниманието се включиха всички футболисти без Жуниор Кишада, който още се подготвя по самостоятелна програма. Първият мач на Дерменджиев от втория му период ще е срещу последния "Пирин" в събота. Капитанът Светослав Дяков и Йордан Минев няма да играят, защото са наказани за натрупани жълти картони.

"Лудогорец" е трети с 24 точки и изостава с четири от водача "Левски". Дерменджиев даде срок до 15-20 ноември отборът да излезе начело в А група.

"Периодът е труден, но това няма значение. Гледах доста от мачовете - имаме много добър потенциал. Мисля, че ще се справим. Смятам, че има проблем в различните стилове на игра, които бяха практикувани", заяви треньорът.

"Момчетата са силни характери. Най-важното е, че в края на шампионата трябва и ще бъдем на първо място. Все още отборите в първенството не са в оптимално състояние.

"Взех моментално решение и нямаше никакво колебание у мен. Все още не знам каква е ситуацията в съблекалнята. Няма да коментирам работата на Ераносян и Бруно Рибейро", каза Дерменджиев.

Дневник