Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж.

Сърбинът се наложи със 7:6 (3), 7:6 (8) срещу Томаш Бердих в драматичен мач и ще се изправи срещу Стан Вавринка за място на финала.

Шампионът, който се бори да стане първият тенисист с шест титли от мастърс турнири в един сезон, взе 20-ата си поредна победа. С нея той вече има 20 успеха в 22 срещи с чешкия си съперник.

Мачът беше много оспорван, като завърши без нито един пробив и само с по една възможност за пробив. Двамата разчитаха на началния си удар и това доведе до изиграването на два тайбрека.

Възможността за пробив пред Бердих се откри в най-добрия момент - при 6:5 в негова полза в първия сет той стигна до сетбол. Джокович се справи с предизвикателството и изравни. В тайбрека сърбинът имаше превъзходство и поведе.

Решителната част на втория сет беше по-вълнуваща. Бердих се държеше добре, но след 10:8 победата отиде при шампиона. Последната точка беше кулминацията, като Джокович се оказа от щастливата страна след намесата на "ястребовото око"

Стан Вавринка взе реванш от Рафа Надал за загубата на мастърса в Шанхай. Швейцарецът се наложи със 7:6(8), 7:6(7) и за първи път в кариерата си достигна до полуфиналите на турнира в Париж.

Двубоят беше много оспорван, но Вавринка успя да надделее в ключовите моменти и излезе победител от мача.

dnevnik.bg