Звездата на Байерн Мюнхен Франк Рибери ще търси по съдебен път финансова компенсация от медийния гигант CNN. Причината е, че новинарският канал е използвал снимка на Рибери в история за жена, починала капсула за криотерапия.

Бившият френски национал ще търси 1,5 милиона долара от американската медия, която излъчи репортажа на 28 октомври. В него се разказваше за смърта на 24-годишната американка Челси Ейк-Салвасион, която е била открита мъртва в центъра за криотерапия в Невада. В хода на материала си CNN използва снимка, на която се вижда главата на Рибери, докато той се подлага на същата процедура.

„Резултатът от тази публикация е, че снимката на г-н Франк Рибери се свързва със смъртта на жената, починала при криотерапия“, каза адвокатът на футболиста Карло Алберто Бруса.

„Г-н Рибери, който е световно известен професионален футболист и бивш френски национал, никога не е давал разрешение или съгласие за използването на тази снимка. Това прави асоциацията между темата на репортажа и фотото“, добави още защитникът.

gong.bg