Плановете на Георги Дерменджиев за бързо завръщане на "Лудогорец" начело на класирането в А група удариха на камък още в първия му мач, след като шампионите завършиха 0:0 с опашкаря "Пирин".

Дерменджиев обяви вчера, че до 15-20 ноември разградският отбор трябва да се върне на върха в класирането, но до тогава няма да има повече мачове.

"Лудогорец" пропусна множество възможности да реализира на своя стадион, а тези пропуски костваха двете точки по пътя към титлата. Домакините създадоха около 20 голови ситуации.

С мач повече шампионите изостават с три точки от лидера "Левски", който в неделя играе срещу "Локомотив" (Пловдив). "Пирин" остава последен с шест точки.

"Лудогорец" взе инициативата от самото начало, като до 10-ата минута имаше две възможности за откриване на резултата. Най-напред Марселиньо се справи лесно със Сандев и пусна в наказателното поле, но никой не нанесе удар. След това и Вандерсон се размина.

Но веднага след това гостите можеха да нанесат удар на два пъти. Първо Маркиньос улучи гредата от близо, а след него и Сандев се размина с гол.

До края на първата част на два пъти не успя да вкара и Клаудиу Кешеру, който в 37-ата минута получи топката от Натанаел от свободен удар, но румънецът от границата на вратарското поле с глава стреля в аут до дясната греда. В 45-ата минута пък след пас на Вандерсон той не беше точен.

Началото на второто полувреме отново беше за домакините, които най-напред се разминаха с гола заради пропуска на резервата Терзиев, а след него и Вандерсон не нанесе удар в правилния момент.

Последователно Марселиньо удари горната греда от фаул, а след него и Кешеру опита късмета си два пъти. Веднъж Костов беше на мястото си, а в 69-ата минута при контраатака румънецът стреля в аут.

Нова отлична реакция на Красимир Костов остави гостите в мача, след като влезлият Джоди Лукоки проби от дясно и центрира, откъдето Кафу стреля, а при добавката Анисе ритна високо в аут.

Постепенно "Лудогорец" затъна в еднообразни атаки, а в 84-ата направи нещо интересно, като Марселиньо изведе Анисе по диагонала от ляво. Ударът му обаче беше спасен без проблеми от Костов.

В 94-ата минута Марселиньо спечели фаул около дъгата, след като беше препънат от Антон Костадинов. Зад топката застана Клаудиу Кешеру, но ударът му с левия крак се отби в сглобката и след това топката беше изритана.

dnevnik.bg