Наставникът на "Монтана" Ферарио Спасов е подал оставка, съобщава "Гонг".

Треньорът заяви пред своите шефове, че няма да изпълнява повече задълженията си и няма да ръководи отбора в следващите му мачове.

Оставката му бе очаквана предвид последните резултати на тима, който е в серия от пет поредни загуби.

"Феро бе написал своята оставка още след мача с "Левски" (0:2), но тогава направих всичко възможно да го убедя да не го прави. Бях сигурен, че при неуспех срещу "Черно море" той ще си тръгне", заяви спортният директор на клуба Михаил Мадански.

Очаква се още днес да се събере ръководството на "Монтана" начело с кмета на града Злати Живков, за да реши дали ще приеме оставката, и ако го направи, кой ще застане начело на отбора.

След последната домакинска загуба с 0:4 от "Черно море" наставникът на монтанци първо помолил своя помощник Иво Тренчев да иде на задължителната пресконференция, а след това му казал, че напуска. По-късно Спасов уведомил и президента на клуба Румен Панайотов, че подава оставка.

В последните си пет мача "Монтана" не само че получи 11 гола във вратата си, но не успя и да вкара нито един. Отборът все пак се класира за четвъртфиналите за Купата на България, където ще се изправи срещу преодолим съперник - втородивизионния "Локомотив" (Горна Оряховица).

Дневник